Eerste bouwfase Seewende gereed

17-06-2020

Na het vertrek van de WZU Veluwe uit Het Groene Portaal 1 in Nunspeet is Zorgverlening Het Baken begin maart aan de slag gegaan met de verbouw van locatie Seewende. Met een kleine vertraging door de komst van COVID-19, is de eerste opleveringsfase een feit. Vandaag nemen de eerste bewoners hun intrek in de opgeknapte appartementen in de westvleugel van het gebouw.

‘We zijn ontzettend blij dat we, ondanks de onverwachte crisis, voor onze bewoners deze eerste stap met elkaar kunnen zetten naar de herindeling van het pand en het kleinschalig wonen. Salverda Bouw BV, leveranciers, naasten, medewerkers, iedereen heeft zich met de nodige zorg en inachtneming van de maatregelen, enorm ingezet om dit voor elkaar te krijgen,’ vertelt manager Jenneke Lokhorst van Zorgverlening Het Baken.

Eerste bewoners in appartementen

Jenneke: ‘De verbouwing van de hele locatie verloopt in drie fases, waarbij nu de eerste dertig bewoners intern kunnen verhuizen. Door de coronacrisis heeft het wel wat vertraging opgelopen. Maar nu deze fase gereed is en we geen besmettingen meer hebben, kunnen onze bewoners over naar hun prachtige appartementen.’

Ondanks de versoepelingen rond bezoek, verloopt de verhuizing anders dan Het Baken op voorhand had gewenst. ‘Een verhuizing is intensief en heeft de nodige impact op onze bewoners. Normaal zijn naasten hier rond deze dagen nauw bij betrokken om te helpen en ondersteunen. Maar in het belang van de gezondheid van onze bewoners en medewerkers, is dat nu niet mogelijk. Dat is moeilijk voor zowel de familie als de bewoners en dat begrijpen wij maar al te goed.

Ook wij hadden dit graag anders gezien,’ vult collega manager Elly van Otterloo aan. ‘Hopelijk blijft COVID-19 ons nu bespaard, wij doen er binnen onze organisatie in ieder geval alles aan om dit te voorkomen. Na de derde en laatste oplevering en als de maatregelen dat toelaten, kunnen we dan begin november uitkijken naar een feestelijke (her)opening.’