Expositie Gerrit Olthuis en Madeleine Vink

15-05-2018

Tot en met 3 juli 2018 exposeren Gerrit Olthuis (’t Harde) en Madeleine Vink (Noordeinde Gld.) in De Voord. De schilderijen van Gerrit Olthuis hangen in de gangen en in de vitrinekast tegenover de receptie staat het prachtig keramiek gemaakt door Madeleine Vink.

Gerrit Olthuis volgde vanaf 1999 gedurende enkele jaren teken- en schilderlessen bij Marieke Boks in ’t Loo. Door haar inspirerende lessen heeft hij geleerd om zijn creatieve aanleg in te zetten en figuratieve schilderijen te maken. Om zijn vaardigheden met het penseel te vergroten, volgde Gerrit vanaf 2005 schilderlessen van Esther Bitter aan de Vrije Academie in Nunspeet. In juni 2010 behaalde hij daar zijn certificaat schilderen. Als afstudeerproject maakte hij verscheidene schilderijen over Elburg. Inmiddels heeft Gerrit verschillende keren geëxposeerd in de regio. Zijn nieuwste schilderijen zijn onlangs tentoongesteld in o.a. Deventer, Apeldoorn, Kampen, Wapenveld, Nunspeet en ’t Harde.

Voor informatie:

G.J. Olthuis
tel.: 0525-651958
e-mail: info@gerritolthuis.nl
website: www.gerritolthuis.nl

Madeleine Vink heeft een pottenbakkerij, genaamd Madeleine Vink Ceramics, in het landelijke dorpje Noordeinde (gemeente Oldebroek). In de voormalige stal van de woonboerderij heeft zij haar atelier. Madeleine heeft de opleiding tot ambachtelijk pottenbakker SBB in Gouda gevolgd waarna zij bij verschillende pottenbakkers in binnen- en buitenland in de leer is geweest. In 2000 is zij haar pottenbakkersbedrijf gestart. Zij heeft daarnaast bij verschillende keramiekbedrijven gewerkt zoals Mobach Keramiek in Utrecht en Heinen Delftsblauw in Putten. Het werk dat zij de komende weken in Het Baken exposeert is geïnspireerd op de zomer. Zo zijn er onder andere handgedraaide waterschalen en schelpen te zien en te koop. Een nieuwe website is in de maak maar op dit moment u kunt haar werk zien op Instagram: madeleinevinkceramics.