Hersteld van Covid-19 maar toch nog klachten? Wij bieden hulp!

02-06-2020

Niet alleen patiënten die op de IC’s hebben gelegen vanwege corona hebben tijd nodig om te revalideren. Ook mensen die thuis flink ziek zijn geweest, ervaren de vervelende en lange nasleep die Covid-19 veroorzaakt. Kortademigheid, snel moe, slecht slapen en vermindering van (spier) kracht en eetlust zijn klachten waar men last van kan hebben. Dat is niet raar, al voelen veel patiënten zich hier onzeker over. Voor een goed herstel is behandeling vanuit een multidisciplinaire aanpak ontzettend belangrijk. Het Baken biedt die mogelijkheid en heeft de specialisten in huis.

1elijnszorg
Ex-coronapatiënten met klachten kunnen bij het Behandel- & Adviescentrum terecht voor 1elijnszorg. Zij worden uitgebreid gescreend en samen met de cliënt stellen we een behandelplan op, op weg naar herstel. Huisartsen en de thuiszorg in de regio zijn op de hoogte van deze behandel- en herstelmogelijkheid die Het Baken biedt, zodat verwijzing en behandeling snel kan plaatsvinden.

Werkwijze
Onze reguliere werkwijze wordt op maat afgestemd en is volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. Behandeling vindt zo veel mogelijk plaats via video- of telefonische consulten. Alleen indien noodzakelijk, wordt er behandeld aan huis. Zo blijven we, ook op afstand, vertrouwd en dichtbij.

Er wordt veelvuldig onderzoek gedaan naar de (blijvende) gevolgen, maar ook naar de meest effectieve en succesvolle manier van herstel. Wat we wel weten is dat een multidisciplinaire behandeling hier goed bij aansluit. Die mogelijkheid bieden wij en daar willen wij mensen die nog veel klachten hebben, graag bij ondersteunen. Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, maar ook een psycholoog werken bij ons nauw samen.

Kunnen wij u helpen?
Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u terecht bij het medisch secretariaat telefoonnummer (088) 258 10 11. Mailen kan ook: medischsecretariaat@zorgverlening-hetbaken.nl.