Interviewteams vragen bewoners Het Baken naar hun mening

03-02-2017

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze bewoners en hun naasten over de kwaliteit van zorg die wij leveren. Op www.zorgkaartnederland.nl kan men deze mening anoniem geven. Omdat het niet voor iedereen even makkelijk is dit online in te vullen, heeft Het Baken hiervoor een speciaal interviewteam van Zorgkaartnederland uitgenodigd. Samen met bewoners lopen zij de hiervoor beschikbare vragenlijst door en wordt hun beoordeling online gezet.

 

Toegankelijk
‘Wij kunnen van al deze beoordelingen veel leren en verbeteringen aanbrengen waar dat nodig is,’ zegt Astrid op de Woerd unitmanager bij zorgverlening Het Baken. ‘Een waardering op een website geven is niet voor iedereen een toegankelijke manier om te laten horen hoe de zorg ervaren wordt. Daarom biedt Zorgkaartnederland interviewteams die langskomen om mensen persoonlijk te benaderen en samen de vragen door te nemen. Ook wij maken hier graag gebruik van.’

 

Mening van belang
Daarnaast worden naasten uitgenodigd om hun beoordeling te geven. Indien zij dit willen, worden ze thuis gebeld door het interviewteam om de vragen door te nemen, waarvan de antwoorden vervolgens op de website van Zorgkaartnederland.nl worden geplaatst.

 

Landelijke waarderingen
ZorgkaartNederland.nl wordt beheerd door Patiëntenfederatie NPCF. Op deze website kan men aan de hand van zes vragen een waardering over de zorg en dienstverlening geven. Hierdoor kunnen andere mensen die deze waarderingen lezen, een goede keuze maken voor een verpleeg- of verzorgingshuis dat bij hem of haar past.