Leerlingen Almere College twee maanden aan de slag bij Zorgverlening Het Baken

22-07-2019

Acht leerlingen van het Praktijkonderwijs van het Almere College locatie Dronten hebben onlangs twee maanden stage gelopen bij Zorgverlening Het Baken, locatie De Voord in Elburg. Voor het tweede jaar zijn het Almere College en Het Baken deze samenwerking met enthousiasme aangegaan. “Het Baken vindt maatschappelijke betrokkenheid heel erg belangrijk. Ook het contact tussen jongeren en onze bewoners willen we graag stimuleren. Dat kan mede door deze samenwerking,” volgens Bea Duijsters, Coach Welzijn en Informele Zorg en Ondersteuning bij Het Baken.

Win-win-win-situatie

De stageperiode is in de maanden mei en juni geweest en net afgerond. Vier leerlingen liepen mee met cliëntmedewerkers van Philadelphia. Samen met hen voerden de leerlingen verschillende taken in de huiskamers uit, brachten en haalden ze cliënten naar de fysiotherapeut en hielpen ze de huismeester. Het is een prachtige win-win-win-situatie dat op deze manier drie organisaties de handen ineenslaan. Er wordt daarbij goed gekeken naar een juiste match tussen de leerlingen en de cliëntmedewerkers. Want het is wel belangrijk dat het klikt.

De andere vier werkten in de Buurtmoestuin onder begeleiding van Anko van Leeuwen, mentor eindgroep en stagebegeleider bij het Almere College. “De leerlingen genieten. Ik heb er die de rust van de moestuin fijn vinden. Andere leerlingen vinden juist de reuring tussen de cliënten erg leuk, daarnaast zijn ze ook bezig met huishoudelijke taken zoals bakken”, vertelt Anko van Leeuwen.

Elke maandagmiddag waren de jongeren in de Buurtmoestuin of binnen bij bewoners van De Voord te vinden. Hun stagemiddag sloten zij gezamenlijk af met een heerlijk glas frisdrank.