Tweede fase renovatie Seewende gereed

11-09-2020

De oplevering van de tweede fase van de renovatie woonzorglocatie Seewende heeft inmiddels plaatsgevonden. Nadat in juni de eerste bewoners de opgeknapte vleugel mochten betreden, is op 10 september een volgende groep bewoners intern verhuisd.

“Even zo spannend was het om met deze groep bewoners te verhuizen,” vertelt Jenneke Lokhorst, manager van de locatie. “Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis, maar voor mensen met dementie extra spannend. Dat vraagt om extra zorgvuldigheid en begeleiding. Het zal nog even wennen zijn, ook voor onze medewerkers, maar hopelijk voelt iedereen zich snel weer thuis in zijn hernieuwde omgeving.”

Een derde en tevens laatste verbouwfase wordt in de komende anderhalve maand afgerond. Dan nemen de bewoners van woonzorgboerderij Klein Rhijnvis in Hulshorst samen afscheid van hun vertrouwde locatie en krijgen zij een warm welkom op Seewende. “De wens is om begin december het gebouw feestelijk met elkaar te openen en ook stil te staan bij de bijzondere periode waarin we dit met elkaar hebben gerealiseerd. Uiteraard rekening houdend met de omstandigheden van het nieuwe normaal. Hoe we dat precies gaan doen weten we nog niet, daar wordt nog over gesproken,” aldus Jenneke.