Revalidatiezorg

Na een medische ingreep kunt u wel wat hulp gebruiken om aan te sterken of te revalideren. Bijvoorbeeld na een langdurige ziekenhuisopname door een longontsteking, het verlies van een ledemaat of een beroerte. De specialist in het ziekenhuis bepaalt of u in aanmerking komt voor opname op onze revalidatieafdeling De Waard.

Een professioneel team onder leiding van een specialist ouderengeneeskunde verzorgt de revalidatie. Daarnaast werken we nauw samen met ziekenhuizen in de regio, revalidatieartsen en revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle. Is volledig herstel niet meer mogelijk, dan leert u zo min mogelijk hinder van de beperking te ondervinden in uw dagelijks leven.

We streven naar een zo kort mogelijk verblijf bij Het Baken, zodat u uw leven snel weer in uw eigen woonomgeving kunt voortzetten. Vaak heeft u voor een optimaal herstel nog wel even hulp en begeleiding nodig. Daarvoor kunt u terecht bij onze behandelpraktijken en dagbehandeling, onder meer in Elburg, Nunspeet en Oldebroek. Als het nodig is, komen we bij u thuis.

Wanneer u thuis woont en u heeft door omstandigheden revalidatiezorg nodig, dan kunt u dit aangeven bij uw huisarts. Uw arts kan hiervoor contact opnemen met Zorgverlening Het Baken, waarna een van onze specialisten ouderengeneeskunde u thuis een bezoek brengt. Hij of zij kan dan beoordelen of u in aanmerking komt voor opname op onze revalidatieafdeling De Waard.

De bezoekuren op afdeling De Waard zijn:

Maandag t/m vrijdag:

14:30 tot 17:00 uur

18:30 tot 21:00 uur

Weekenden en feestdagen

10:00 tot 11.45 uur

14:30 tot 17:00 uur

18:30 tot 21:00 uur