Veilig beeldbellen

Zorgverlening Het Baken neemt haar verantwoordelijkheid voor een veilige en verantwoorde manier van zorg op afstand. Heeft u een videoconsult met één van onze behandelaren of artsen? Dan zorgen we voor een veilige beeldbelverbinding.

Waarom kiest Zorgverlening Het Baken voor veilig beeldbellen?
Het Baken gaat zorgvuldig om met ieders gegevens. Als wij (in overleg met u) een videoconsult willen inzetten om vertrouwelijke informatie te bespreken, moeten we dat veilig doen. Veel (bekende) standaardoplossingen zijn niet veilig genoeg. Deze voldoen niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom maakt Het Baken gebruik van veilig beeldbellen via Microsoft Teams.

Wat is veilig beeldbellen?
De naam zegt het eigenlijk al. Het videogesprek is extra beveiligd. De beeldbelverbinding komt veilig tot stand en blijft te allen tijde binnen de Nederlandse landgrenzen. Er worden geen vertrouwelijke gegevens opgeslagen. U kunt er zodoende gerust op zijn dat het een veilige en verantwoorde manier van zorg op afstand is.

Hoe kan ik deelnemen aan een videoconsult?
Een videoconsult komt altijd in overleg met u tot stand. U ontvangt vervolgens een e-mail met de gewenste vervolgstappen. Houd er rekening mee dat uw apparaat moet beschikken over een camera en microfoon. Het gesprek kan anders niet tot stand worden gebracht.

Klik hier voor de handleiding.

Vragen?
Heeft u vragen over Microsoft Teams? Krijgt u bijvoorbeeld geen beeldverbinding met onze specialist? Neem dan contact met uw therapeut.