Veilig mailen

Veilig mailen van vertrouwelijke informatie met ZIVVER

Zorgverlening Het Baken neemt zijn verantwoordelijkheid voor een veilige en verantwoorde manier van versturen van vertrouwelijke informatie via de e-mail naar derden. Als professionele organisatie gaan we vertrouwelijk om met gevoelige informatie. Daarom willen we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere vertrouwelijke informatie veilig delen. Dat is nodig omdat de huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post – kwetsbaar zijn.

Waarom kiest Zorgverlening Het Baken voor veilig mailen?

Het Baken gaat zorgvuldig om met ieders gegevens. Als wij vertrouwelijke informatie per e-mail willen versturen, moeten we dat veilig doen. Gewone e-mail is niet veilig genoeg voor het versturen van vertrouwelijke informatie. Het voldoet niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom maakt Het Baken gebruik van veilig mailen via ZIVVER.

Wat is veilig mailen?

De naam zegt het eigenlijk al. De e-mails van Het Baken zijn extra beveiligd. Dat betekent dat de mails versleuteld worden. Daarnaast kan het zijn dat de ontvanger de mail eerst nog moet openen met een code. Het bericht zelf kan niet gelezen worden in het postvak van de eigen e-mail. De ontvanger krijgt alleen een e-mail met daarin een link. Met deze link kan men direct naar de veilige website van ZIVVER. Daar staat het bericht klaar om te kunnen openen en lezen.

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Hebt u een e-mail ontvangen van Zorgverlening Het Baken via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder).

Bericht openen met een SMS-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door!

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. U kunt deze wijzigingen doorgeven aan uw contactpersoon bij Zorgverlening Het Baken.

Meer over ZIVVER

Met ZIVVER kun je veilig e-mailen. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Daarnaast voorkomt ZIVVER met slimme technologieën dat mensen vertrouwelijke informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Vragen?

Heeft u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Neem dan contact op met onze ICT afdeling via e-mail ict@zorgverlening-hetbaken.nl of via telefoonnummer (0525) 68 04 02.