Valpreventie ouderen

Om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen is het belangrijk om goed te kunnen lopen. Wij bieden valpreventie voor ouderen. Valt u regelmatig of maakt u zich zorgen over uw balans, dan is er de mogelijkheid om hier professionele ondersteuning in te krijgen. Binnen Het Baken kunt u terecht voor een éénmalige screening op de Valpoli. Of neem deel aan het trainingsprogramma Vallen Verleden Tijd, gericht op het verbeteren van uw balans, spierkracht en het oefenen van valtechnieken.

Valpreventie ouderen

Wij bieden:

  • Valpoli: Meer informatie vindt u in onze online flyer
  • Valpreventietraining Vallen Verleden Tijd: bekijk hier de online flyer

Valpreventietraining Vallen Verleden Tijd

Bent u bang om te vallen of valt u wel eens? Volg de valpreventietraining Vallen Verleden Tijd en verminder uw angst en risico op vallen.

Inhoud Vallen Verleden Tijd

De lessen bestaan uit valtechnieken, balanstraining, krachttraining en voorlichting over voeding. Voorafgaand aan de training vindt er een intake plaats waarbij een aantal testen wordt afgenomen. Aan de hand van de uitslag wordt de cursus afgestemd op de focuspunten die voor u als deelnemer van toepassing zijn. Met een eindevaluatie wordt de cursus afgesloten. Zo krijgt u gedurende het hele valpreventieprogramma intensieve begeleiding en is er zicht op de valrisico’s, zodat letsel door vallen zoveel mogelijk kan worden voorkomen. Na de cursus is het mogelijk om door te stromen naar de reguliere, medische fitness om het lichaam fit te houden. Ook hiermee wordt de kans op vallen verkleind.

Kosten

De totale kosten bedragen  €295,-. Veel verzekeringen vergoeden (een deel) van deze valpreventietrainingen, afhankelijk van het zorgverzekeringspakket. Een eigen risico geldt niet voor dit programma.

Wanneer en waar?

Datum:  6 mei tot en met 13 juni 2019
Dagen: maandag en donderdag
Tijden: start 15:30 tot en met 17:00 uur
Locatie: Woonzorgcentrum De Voord, Veldbloemenlaan 25 in Elburg

Interesse in het valpreventieprogramma Vallen Verleden Tijd?

Bel voor meer informatie of het aanmelden voor de training naar (0525) 637 466.