Dagbegeleiding

Wie door een beperking of geheugenverlies merkt dat het zelf invulling geven aan de dagelijkse activiteiten niet meer zo gemakkelijk gaat, krijgt met Dagbegeleiding van Het Baken meer rust en ontdekt nieuwe mogelijkheden.

Deelnemers worden ondersteund bij hun zelfstandig functioneren en krijgen op maat diverse activiteiten aangeboden, afgestemd op de persoonlijke wensen en behoeften. Afhankelijk van de vraag die een cliënt heeft, zijn verschillende vormen van zorg, begeleiding en zo nodig ook behandeling mogelijk tijdens Dagbegeleiding.

Wij denken graag met u en/of uw mantelzorger mee over wat eventueel nodig kan zijn om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. We werken samen met casemanagers dementie die een adviserende en begeleidende rol hebben.

Voor wie is onze Dagbegeleiding:

  • Voor mensen die door een beperking of geheugenverlies onvoldoende invulling kunnen geven aan hun dagelijkse activiteiten.
  • Het kan een prettige aanvulling en afwisseling zijn voor wie ondersteuning nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig thuis in de eigen woning te kunnen blijven wonen.
  • Het ontlast de mantelzorger.

 
 
Waar vindt u onze Dagbegeleiding:

  • Woonzorgcentrum De Voord, De Welle in Elburg
  • Woonzorgcentrum De Hullen, Zwaluwenburg in Oldebroek
  • Woonzorgcentrum Seewende, De Spreng in Nunspeet

 
 
Wat zijn de kosten?
Een indicatie is noodzakelijk. Deze kan worden aangevraagd via het zorgloket van de gemeente of er is een WLZ indicatie waar de Dagbegeleiding uit gefinancierd kan worden. Voor deelname is een eigen bijdrage verschuldigd, afhankelijk van het inkomen en wordt vastgesteld door het CAK (Centraal administratie kantoor / link maken CAK).

Vervoer

Cliënten die niet op eigen gelegenheid deze activiteiten kunnen bezoeken, komen in aanmerking voor de indicatie ‘Vervoer’.

Download hier de folder – Folder Dagbegeleiding 2017