Dagbegeleiding

Als u door een beperking of geheugenverlies merkt dat het zelf invulling geven aan uw dagelijkse activiteiten niet meer zo makkelijk gaat, biedt Dagbegeleiding u meer rust en nieuwe mogelijkheden. Hier kunt u leeftijdsgenoten ontmoeten, wordt u ondersteund bij uw zelfstandig functioneren en bieden wij diverse activiteiten, afgestemd op uw wensen en behoeften.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en vraag zijn verschillende vormen van zorg, begeleiding en zo nodig ook behandeling mogelijk op onze locaties. In een ontspannen omgeving worden activiteiten aangeboden waarbij sfeer en persoonlijke aandacht voorop staan. De begeleider zorgt samen met vrijwilligers voor een afwisselend programma, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met uw wensen.

Wij denken graag met u en/of uw mantelzorger mee over wat eventueel nodig kan zijn om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. We werken samen met casemanagers dementie die een adviserende en begeleidende rol hebben.

Voor wie is onze Dagbegeleiding:
-Voor mensen die door een beperking of geheugenverlies onvoldoende invulling kunnen geven aan hun dagelijkse activiteiten.
-Het kan een prettige aanvulling en afwisseling zijn voor wie ondersteuning nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig thuis in de eigen woning te kunnen blijven wonen.
-Het ontlast de mantelzorger.

Waar vindt u onze Dagbegeleiding:
-Woonzorgcentrum De Voord, De Welle in Elburg
-Woonzorgcentrum De Hullen, Zwaluwenburg in Oldebroek
-Woonzorgcentrum Seewende, De Spreng in Nunspeet

Wat zijn de kosten?
Een indicatie is noodzakelijk. Deze kan worden aangevraagd via het zorgloket van de gemeente of er is een WLZ indicatie waar de Dagbegeleiding uit gefinancierd kan worden. Voor deelname is een eigen bijdrage verschuldigd, afhankelijk van het inkomen en wordt vastgesteld door het CAK (Centraal administratie kantoor / link maken CAK).

Vervoer
Cliënten die niet op eigen gelegenheid deze activiteiten kunnen bezoeken, komen in aanmerking voor de indicatie ‘Vervoer’.

Klik hier om onze informatiebrochure Dagbegeleiding te downloaden.