Dementie

Als bij u of uw naaste dementie is vastgesteld weten wij als geen ander welke impact dit heeft. Wij ondersteunen en adviseren u hier graag bij  vanuit ons Behandel- & Adviescentrum. En als thuis wonen niet langer verantwoord is, bieden wij u woonzorg op een van onze locaties. Samen zoeken we met u en uw naasten naar de plek die het beste bij u past.

Thuis is dichtbij

Bij ons woont u bijna zoals thuis en thuis is dichtbij. Uw familie en vrienden zijn welkom en we ondersteunen graag bij het herstellen en behouden van waardevolle relaties, juist omdat dementie deze relaties in een nieuw daglicht stelt. Er zijn verschillende kleinschalige leefgemeenschappen, waar u andere bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers tegenkomt. We proberen steeds de juiste balans te vinden tussen uw behoefte aan privacy en vrijheid, en goed georganiseerd toezicht.

Uw manier van leven

Wij leren u én uw thuis graag beter kennen, zodat we uw gewoontes, manier van leven en  zelfstandigheid zoveel mogelijk kunnen respecteren. Als u uw stem hierin niet meer kunt laten horen, gebruiken we onze sensitiviteit, betrokkenheid en kennis om toch datgene te doen wat u graag wilt.

Samen kijken we hoe we een fijne invulling van de dag kunnen creëren, waardoor u alle reden blijft houden om op te staan en in beweging te komen. Thuis of in een van onze woonzorgcentra.

Omgaan met dementie als mantelzorger

Een ziekte als dementie bij dierbare heeft grote invloed op uw leven. U wordt ineens mantelzorger. Het is in deze fase belangrijk om aan uzelf te blijven denken. Praat bijvoorbeeld over de situatie met mensen om u heen. En neem zo nu en dan tijd voor uzelf. Onze dagbegeleiding kan u hierbij helpen.

TIP!

Wilt u weten hoe u het beste om kunt gaan met dementie en wilt u meer weten? Kijkt u eens op de website samendementievriendelijk.nl