Logeeropvang

Zorgverlening Het Baken biedt logeeropvang op locatie de Voord in Elburg. De zorg die mantelzorgers leveren kan soms zwaar zijn. Af en toe bewust de tijd nemen voor familie, vrienden, een hobby, sport of een vakantie geeft ruimte in het vaak drukke zorgschema. Het Baken biedt mogelijkheden om de mantelzorgtaken tijdelijk over te dragen. Zorgen voor die ander is vaak vanzelfsprekend en ook fijn om te doen. Maar overbelasting ligt dikwijls op de loer.

Mantelzorgers brengen hun partner, familielid of vriend voor een kort verblijf bij ons. Wij nemen de zorg tijdelijk over.

Hoe kan logeeropvang geregeld worden?

  • Middels een WLZ indicatie, overleg met ons Cliënt Service Bureau voor de mogelijkheden.
  • Via het Wmo-loket van uw eigen Gemeente kunt u de vraag voor logeeropvang bespreken.
  • Informeer bij uw zorgverzekeraar of de mogelijkheid van logeren in uw zorgverzekeringspakket is opgenomen.

 

Wat kost logeren?

  • Er wordt een eigen bijdrage gevraagd voor logeeropvang. De hoogte is afhankelijk van leeftijd, gezinsinkomen en -samenstelling. Het CAK berekent de eigen bijdrage. Het CAK stuurt ook de rekening.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van logeren binnen Het Baken? U kunt altijd met ons overleggen en een vraag stellen. Het Cliënt Service Bureau helpt u graag.

U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16. 00 uur op telefoonnummer (0525) 74 53 53 of mail csb@zorgverlening-hetbaken.nl