Zorgappartementen

Voor wie zelfstandig wil en kan wonen, maar toch de steun zoekt van de verpleegzorg kan terecht in een van onze  zorgappartementen. Onze vijftien ruime zorgappartementen zijn geschakeld aan woonzorglocatie De Voord in Elburg. Zij vormen een eigen community waar professionals de bewoners ondersteunen bij het zo zelfstandig mogelijk wonen. De zorg die bewoners hier krijgen valt onder de somatische woonunit De Horst. De appartementen beschikken elk over een woonkamer, open keuken, een eigen badkamer en twee slaapkamers.

Voor wie zijn de zorgappartementen?

  • Ouderen die een somatische WLZ ( Wet Langdurige Zorg) indicatie bezitten. Een indicatie kan worden aangevraagd via het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).
  • Mensen die nog veel waarde hechten aan eigen regie, maar wel zorgafhankelijk zijn en 24- uurs zorg in de directe nabijheid nodig hebben.
  • De zorgappartementen zijn geschikt voor echtparen. Bewoning door echtparen is echter alleen mogelijk indien beide een WLZ indicatie hebben.

 

Wat kost wonen in een zorgappartement?
Voor het verblijf in een zorgappartement wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht.

De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van leeftijd, gezinsinkomen en -samenstelling. Het CAK berekent de eigen bijdrage en stuurt ook de rekening.