Hoenwaard

Wij bieden u een fijne en veilige woonomgeving. Een plek waar u ondanks uw beperkingen en de zorg die nodig is, woont zoals u dat gewend bent en kwaliteit van leven ervaart. Samen met u en uw naasten zoeken we naar een manier van wonen en leven die zo goed mogelijk bij u past, in combinatie met de zorg die u nodig heeft. Daarbij stimuleren en ondersteunen we u om de dingen te blijven doen die u wilt en kunt. Het gaat om uw persoonlijk welbevinden. Uw familieleden, vrienden en kennissen zijn voor u belangrijk. Zij zijn welkom, op elk moment van de dag, en worden betrokken bij de zorg.

Verpleegunit Hoenwaard is een kleine community voor 15 bewoners met allemaal eenpersoonskamers. Iedere kamer heeft een eigen douche en toilet. Er is een fijne, grote huiskamer waar, onder begeleiding, activiteiten plaatsvinden. Ook genieten we hier met elkaar van de maaltijden. De locatie heeft een mooi terras, dat grenst aan een kinderboerderij met schapen, geitjes en konijnen. Hier is tevens een speelruimte voor uw kleinkinderen.

Verhuizing en uitbreiding in januari 2022

We zijn met onze verpleegunit Hoenwaard al sinds 2004 in woonzorgcentrum De Bongerd in Hattem gevestigd. Momenteel bereiden we een nieuwe stap voor, gezien de groeiende behoefte aan zorg in Hattem: wij zullen ons begin volgend jaar gaan vestigen op locatie Hof van Blom. Dit gebouw is nu in aan/herbouw. Hier zullen we vanaf begin 2022 ruimte hebben voor 32 bewoners met dementie, waarbij het thuis wonen niet meer gaat en voor wie verhuizing naar een woonzorgcentrum noodzakelijk wordt. De huidige bewoners en medewerkers van Hoenwaard zullen dan ook verhuizen naar deze nieuwe locatie. Waar we nu een thuis bieden aan 15 bewoners, zullen we straks dus wonen en zorg kunnen bieden aan 32 bewoners.

Hoe gaat de nieuwe locatie eruitzien?

Er komen 4 kleinschalige communities met elk 8 bewoners. Iedere community heeft een vast zorgteam, dat is prettig en vertrouwd. U heeft uw eigen eenpersoonskamer met eigen sanitair. Iedere community heeft een fijne, grote huiskamer. We drinken daar samen koffie, eten er ook samen en u kunt er meedoen aan allerlei activiteiten als u dat wilt. De huiskamer geeft u ook toegang tot een besloten tuin of balkon.

We streven ernaar om laagdrempelige ontmoetingen voor bewoners én buurtbewoners mogelijk te maken op de nieuwe locatie. Zulke activiteiten dragen bij aan een fijne en zinvolle invulling van de dag én zo is er ook verbinding met de samenleving.

Neem alvast een kijkje

U kunt hier een rondleidingsfilmpje bekijken. Hierin laten we u zien hoe het er nu (juli 2021) voorstaat en vertellen we uitgebreid over de indeling, keuzes, samenwerkingen en hoe het straks gaat worden.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons Cliënt Service Bureau op telefoonnummer (088) 258 1009 of via csb@zorgverlening-hetbaken.nl