Hoenwaard

Wij bieden u een fijne en veilige woonomgeving. Een plek waar u ondanks uw beperkingen en de zorg die nodig is, woont zoals u dat gewend bent en kwaliteit van leven ervaart. Samen met u en uw naasten zoeken we naar een manier van wonen en leven die zo goed mogelijk bij u past, in combinatie met de zorg die u nodig heeft. Daarbij stimuleren en ondersteunen we u om de dingen te blijven doen die u wilt en kunt. Het gaat om uw persoonlijk welbevinden. Uw familieleden, vrienden en kennissen zijn voor u belangrijk. Zij zijn welkom, op elk moment van de dag, en worden betrokken bij de zorg.

Verhuizing en uitbreiding in januari 2022

We waren met onze verpleegunit Hoenwaard al sinds 2004 in woonzorgcentrum De Bongerd in Hattem gevestigd. Op 17 januari zijn wij, gezien de groeiende behoefte aan zorg in Hattem, verhuisd naar locatie Hof van Blom. Hier hebben we ruimte voor 32 bewoners met dementie, waarbij het thuis wonen niet meer gaat en voor wie verhuizing naar een woonzorgcentrum noodzakelijk wordt. De huidige bewoners en medewerkers van Hoenwaard verhuisden ook naar deze nieuwe locatie.

Hoe ziet de nieuwe locatie eruit?

Er zijn 4 kleinschalige communities met elk 8 bewoners. Iedere community heeft een vast zorgteam, dat is prettig en vertrouwd. U heeft uw eigen eenpersoonskamer met eigen sanitair. Iedere community heeft een fijne, grote huiskamer. We drinken daar samen koffie, eten er ook samen en u kunt er meedoen aan allerlei activiteiten als u dat wilt. De huiskamer geeft u ook toegang tot een besloten tuin of balkon.

We streven ernaar om laagdrempelige ontmoetingen voor bewoners én buurtbewoners mogelijk te maken op de nieuwe locatie. Zulke activiteiten dragen bij aan een fijne en zinvolle invulling van de dag én zo is er ook verbinding met de samenleving.

Neem alvast een kijkje

U kunt hier een rondleidingsfilmpje bekijken die gemaakt is in juli 2021.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons Cliënt Service Bureau op telefoonnummer (088) 258 1009 of via csb@zorgverlening-hetbaken.nl